Zephyr AS har kjøpt alle aksjene i Haram Kraft AS

Publisert: 15.01.2018

Fra 4. januar 2018 er Haram Kraft AS heleid av vindkraftutviklingsselskapet Zephyr AS. Selskapet var tidligere eid av Østfold Energi AS (27 %), Vardar Boreas AS (27 %) og Svelgen Kraft AS (46 %).

- Vi er svært godt fornøyde med oppkjøpet av Haram Kraft AS, som Zephyr vil beholde som et eget prosjektselskap for utbygging av vindkraftverk på Haramsøy i Møre og Romsdal, forteller administrerende direktør Olav Rommetveit.

Han mener Zephyr både har erfaringen og kompetansen som skal til for å realisere vindkraftprosjektet, som siden 2009 har hatt konsesjon på et vindkraftverk på inntil 66 MW.

- Zephyr har de siste årene gjennomført flere vellykkede vindenergiprosjekter, senest på Tellenes i 2017, og vi mener at vi har en forretningsmodell som gjør at vi kan lykkes også på Haramsøy, sier Rommetveit.

Zephyr ble etablert i 2006 og har utviklet en rekke vindkraftprosjekter frem til konsesjon. Selskapet har etter hvert også solid utbyggingserfaring, blant annet med Mehuken II og III, Midtfjellet I og II og Tellenes.

- I nærmeste fremtid vil Zephyr prioritere å fullføre Tellenes-prosjektet i Rogaland, som ble satt i drift høsten 2017. I løpet av 2018 håper vi også å ha prosjektert Guleslettene og Haram, slik at disse er klare for utbygging, forteller Rommetveit.

Zephyr er eid av energiprodusentene Østfold Energi AS (50 %), Vardar AS (25 %) og Glitre Energi (25 %).

 

IMG_8064

Administrerende direktør Olav Rommetveit er godt fornøyd med å eie Haram Kraft AS. Her er han avbildet under signeringen av Tellenes-kontrakten med BlackRock i London juni 2016.

Kontaktperson

Olav RommetveitProsjektleder vindkraftTlf. 97663120Send e-post