Partner og daglig leder i Advokathuset Justisia, Ane Sofie Tømmerås (54), er valgt til styreleder i Østfold Energi. Hun overtar etter Marthe Lie (41) fra Are Treindustrier. 

Det var på generalforsamlingen mandag 8.juni at Tømmerås overtok styreledervervet i Østfold Energi. 

– Det har vel neppe vært et tidspunkt hvor det er tydeligere hvor viktig fornybarnæringen er. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven som leder av styret og levere på selskapets visjon om å produsere fornybar energi til en verden som trenger det, sier Tømmerås. 

-Ser selskapets rolle
Tømmerås er utdannet jurist og har en master i internasjonal handel, EU-rett og menneskerettigheter. Hun har lang erfaring fra organisasjonsbygging- og ledelse og næringslivskompetanse fra bedriftsrådgivning og styreverv. Til daglig er hun advokat, partner og daglig leder i Advokathuset Justisia AS. 

 -Jeg er storfornøyd med å få en ressurs som Ane til styreledervervet. Hun har høy integritet og ser selskapets rolle i et større samfunnsperspektiv. Ane er godt kjent med selskapet og har sterke analytiske evner, sier Oddmund Kroken, administrerende direktør i Østfold Energi. 

Seks år i styret
Tømmerås har vært styremedlem i Østfold Energi siden 2014 og tar over etter Marthe Lie, som har vært styreleder i samme periode. Lie er konsernleder i Are Treindustrier. Hun trer ut av styreledervervet for å konsentrere seg om å bygge selskapet videre.  

-Marthe har gjort en kjempejobb i Østfold Energi. Det er trist at hun ikke lenger er om bord, men jeg er glad vi har en høyst kompetent person som Ane til å ta over roret, sier Kroken. 

Ane Sofie Tømmerås tar over som styreleder etter Marthe Lie

Styret i Østfold Energi per 8. juni 2020:  

1.                  Ane Sofie Tømmerås (styreleder)  

2.                  Odd Roald Andreassen (nestleder)  

1.                  Erlend Sand Aas (nytt styremedlem)  

2.                  Per Kjærnes  

3.                  Maria Ystrøm Bislingen  

4.                  Finn Gram  

5.                  Randi Boge