Anna Sara Fjeld (31) er ansatt i den nyopprettede stillingen som bærekraftsansvarlig i Østfold Energi.


Anna Sara Fjeld er utdannet siviløkonom, og har bakgrunn som prosjektleder i Direktoratet for økonomistyring (DiØ) og regionleder i Framtiden i våre hender.

Ansettelsen er et ledd i den økte satsingen på bærekraft i selskapet.

–  Det blir spennende å gå fra klima- og miljøbevegelsen hvor man ber om endringer, til å ta del i arbeidet hvor man faktisk utfører dem. Det ligger store muligheter i store muskler. Det har Østfold Energi med sin posisjon i regionen, sier Fjeld.

Tok over familiegården
Fjeld er opprinnelig fra Sarpsborg, men har de siste årene bodd i Trondheim og jobbet som regionleder for Trøndelag Fremtiden i våre hender.

1. januar tok hun over Fjeld Gård ved Isesjø i Sarpsborg. Hun er åttende generasjon som driver familiegården fra 1700-tallet, som i dag har dagtilbud for brukere og undervisning for barn.

-På gården er jeg opptatt av å ha en god drift på naturens premisser. Vi driver med honning, vedproduksjon, sau, og sammen med Sarpsborg kommune tilbyr vi en alternativ skolearena for barn og unge, sier Fjeld.

Anna Sara Fjeld driver også familiegården Fjell gård ved Isesjø i Sarpsborg

Store endringer
Oddmund Kroken, administrerende direktør i Østfold Energi, er glad for å ha fått Fjeld med på laget.

-Det skjer en markant endring rundt oppmerksomheten på klima, miljø, bærekraft og hvordan vi driver virksomhetene våre. Her ønsker vi å ligge i forkant. Med Anna Sara har vi fått en unik ressurs med verdifull erfaring, som vil være med å løfte oss og gjøre tydelige prioriteringer, sier Kroken. 

Fjeld starter i stillingen 1. august.

Vil du vite hvordan vi jobber med bærekraft og resultater fra 2020- se bærekraftrapport for 2020


Les flere nyheter