Østfold Energi-eide Soleie er i gang med sitt første store soltak-prosjekt i Vestby. 

Tidligere i år startet Østfold Energi og Akershus Energi selskapet Soleie AS. Nå har Soleie signert sin første avtale og skal i løpet av året bygge et av Norges største solcelleanlegg på LEMANs varehus i Vestby.  

Anlegget blir på hele 8000 kvm, og bygges på taket av varehuset som er eid av Bulk Infrastructure Group AS. Årlig vil solcelleanlegget produsere 1 160 000 kWh fornybar energi, som skal dekke cirka 60 prosent av byggets energibehov.  

Mindre risiko for kunden  
Soleie er en langsiktig partner som bygger, finansierer, drifter og vedlikeholder solcelleanlegget. 
 
-Soleie minimerer risiko og investering for kunden. Samtidig bidrar vi til økt produksjon av fornybar energi, sier Martin Vatne, styreleder i Soleie. 

Ifølge Vatne blir norske selskaper stadig mer opptatt av hvordan de konkret kan bidra til en grønn omstilling. 
 
– Vi er veldig fornøyde med å ha fått på plass en avtale med LEMAN og Bulk Infrastructure. Det viser hvordan det kan gjøres enkelt å bli bærekraftig, både for byggeier og leietaker, sier han.

Bærekraft og fornybar energi  
Ifølge Christer Busse, CEO i LEMAN Norge er det viktig å etterlate et miljøavtrykk som er så lavt som mulig. 
 
– Bygget vårt er allerede BREEAM-sertifisert «Very Good», noe vi er stolte av. Nå som vi skal utvide, er det viktig for oss å ha fokus på bærekraft. Her har Bulk, sammen med Soleie og Solenergi FUSen, presentert en god løsning, som muliggjør at vi får installert et topp moderne solcelleanlegg, sier Busse. 

Samarbeidspartnere i prosjektet

Om Soleie AS

For mer informasjon ta kontakt

Martin F. Vatne

Direktør strategi og forretningsutvikling Østfold Energi
/styreleder Soleie

909 75 532

mv@ostfoldenergi.no


Les flere nyheter