To nye krafthandlere er på vei inn i Østfold Energi. På laget får kraftandelsteamet både en tidligere statsmeteorolog og en systemdriftsingeniør.

I løpet av det siste halvåret har Østfold Energi ansatt tre nye krafthandlere. Sist ut er Fredrik Aulie (32) og Mariann Kløverød Foss (40).

Fredrik Aulie kommer fra stilling som systemdriftingeniør i Statnett, hvor han har jobbet med sikker drift av kraftnettet. Nå gleder han seg til å gjøre noe litt annet.

– Jeg har jobbet med nettbiten i seks år, så nå skal det bli spennende å få jobbe med å optimalisere mest mulig. Det betyr å tenke mest mulig verdiskaping for selskapet og eierne, som blant annet er kommunen jeg bor i, sier Aulie.

Krafthandler og hobbybonde
32-åringen har nylig flyttet fra Oslo til en gård på Ullerøy i Sarpsborg, hvor kona er oppvokst.
Aulie har en master i Miljøfysikk og fornybar energi fra Universitetet i Ås. Med langsiktige planer om å ta over driften av familiegården, går han nå løs på agronomutdanning for voksne.

– Jeg stortrives i Østfold og er veldig glad for å finne en så relevant jobb i et spennende selskap. Det at det er mindre forhold var viktig for meg. Her får jeg bli involvert i hele bedriften og være der ting skjer, sier han.

Fulgt med på selskapet lenge
 Aulie går ikke inn dørene alene når han starter opp 2.mai. Mariann Kløverød Foss er også ansatt som krafthandler og har en litt annen bakgrunn.

Med en mastergrad i metrologi fra UIO og bakgrunn som forsker og statsmeteorolog ved Metrologisk institutt, kan hun mye om været som påvirker kraftprisene. Foss har også vært utleid til Statkraft i en periode.

-Prognoser, værmodeller og usikkerhet er viktig i jobben jeg skal begynne i nå. Det å kunne ta avgjørelser selv om ting er usikkert er en fordel. Det blir spennende å bruke kompetansen min på en ny måte, sier hun.

40-åringen bor i Fredrikstad og har fulgt med på Østfold Energi lenge. De siste årene har hun jobbet som saksbehandler i NAV, da Oslo-pendling ble vanskelig å kombinere med små barn.

– Jeg har lett etter en relevant jobb i nærområdet og da denne stillingen dukket opp var jeg ikke i tvil. Den tikket av på alle boksene mine, sier Foss.

Styrker teamet
Østfold Energis krafthandel-team består nå av 7 medarbeidere, som forvalter vannkraftporteføljen til selskapet på 2,2 TWh. Digitalisering og automatisering av prosesser er et viktig satsingsområde.

-Kraftmarkedet er i stadig utvikling. Avdelingen har i tillegg fått flere oppgaver internt, noe som gjorde at vi så behovet for å styrke avdelingen ytterligere. Med Mariann og Fredrik får vi inn verdifull kompetanse på områder hvor vi trengte å styrke oss. De ga et strålende inntrykk i intervjuprosessen, og vi gleder oss til de starter opp, sier Terje Lundby, leder for krafthandel i Østfold Energi.


Les flere nyheter