Dag Ivar Brekke og Thomas Haugstenrød er nyeste tilskudd i Østfold Energis satsing på forretningsutvikling.

Østfold Energi ønsker i disse dager Thomas Haugstenrød og Dag Ivar Brekke velkommen til selskapets team på forretningsutvikling.

Haugstenrød har bakgrunn som rådgiver i Multiconsult og gruppeleder for kraftsystemanalyse i Norconsult. Han har også vært delaktig i å starte en solenergibedrift i Malawi, og har til sammen 12 års erfaring innen sol og kraftsystemer. 

I Østfold Energi skal han jobbe med å utvikle storskala solkraft i regionen.

 – Norge elektrifiseres og solenergi kommer til å spille en viktig rolle, særlig her i solrike Østfold. Jeg er født og oppvokst i Fredrikstad og ønsker å bidra til lokal verdiskapning. Så da denne muligheten dukket opp her i Østfold Energi så ble jeg, i mangel på bedre ord, skikkelig gira på å være med på satsingen, sier Haugstenrød.

Solkraft er et prioritert område for Østfold Energi, og i desember gikk selskapet inn som eiere i den nyetablerte solkraftprodusenten Solgrid. Østfold Energi er også eiere i nysatsingen Soleie, som tilbyr kortreist solstrøm fra store tak. 

Flere arbeidsplasser med ny grønn industri

Ny på teamet er også Dag Ivar Brekke. Han er utdannet arkitekt og har jobbet flere år med industriutvikling for Invest in Norway og Statkraft.

Brekke skal jobbe med forretningsutvikling innen grønn industri. Østfold Energi er allerede inne i flere prosjekter, som blant annet tomteutvikler til datasenter og batterifabrikk i Østfold.

Ambisjonen er å bidra til å skape et betydelig antall lokale arbeidsplasser og verdier for selskapets offentlige eiere.

 -Kraftbransjen har en nøkkelrolle i den bærekraftige industrien vi skal leve av i fremtiden. Østfold Energi kan få til store ting her i regionen, og her gleder jeg meg til å bidra, sier Brekke.

Fra venstre Dag Ivar Brekke og Thomas Haugstenrød

Et sterkt team

Direktør for strategi og forretningsutvikling i Østfold Energi, Martin Fledsberg Vatne, er svært fornøyd med ansettelsene.

– I Thomas og Dag Ivar har vi fått inn to veldig flinke personer med stort engasjement. Jeg er trygg på at de vil bidra betydelig til at Østfold Energi vil skape lokale verdier og arbeidsplasser samtidig som vi bidrar til grønn omstilling og reduserte klimagass utslipp, sier Vatne.

Med disse to på plass har Østfold Energi et team på forretningsutvikling på fem personer.

-I tillegg jobber vi svært tett med all våre scale ups i Carbon Centric, Soleie og Solgrid, så i økosystemet vårt er det nå over 10 personer som jobber målrettet hver dag for å fremme grønn omstilling og verdiskapning i Østfold, sier Vatne.


Les flere nyheter