– Det hele begynte for fire år siden på golfbanen. Jeg sto sammen med en gjeng som hadde vært gjennom ulike kommunale tiltak, og fikk lyst til å få til noe for dem. Jeg har alltid vært glad i golf, så jeg tenkte hvorfor ikke arrangere en turnering? sier han.

Sørensen har gjennom livet brukt store deler av sin fritid for å hjelpe andre. Helt siden 90-tallet har han drevet sitt enmanns hjelpearbeid til barnekreftsaken, som han har mottatt flere utmerkelser for. Nå er det dem som sliter med rus han bruker hverdagen sin på.

Kommer fra hele Østlandet

– Mange har hatt tøffe liv og lite å glede seg til. Det er fantastisk å se hvordan folk lyser opp når de kommer hit. I dag er banen stengt for alle andre, og vi kan fokusere på å ha det moro og bygge fellesskap, sier han.

Frode med fast sponsor Robert Johansson fra Adviser Partner og sønnen hans Oliver, som er med på turneringen.

Det som startet med en liten gruppe på syv personer er i dag et populært arrangement med over 60 deltagere fra hele Østlandet.  Østfold Energi støtter arrangementet som arrangeres på Borregaard Golfklubb for fjerde år på rad.

– Det handler ikke om å være den beste golfspilleren, men om å delta. Her legger man igjen bekymringene hjemme. Det er så fint å se hvordan folk koser seg, prater og ler sammen, sier Sørensen.

– Får frysninger

Med strålende sol og skyfri himmel er spillerne på vei tilbake fra sin andre runde på banen. Så er det klart for middag og kake, med underholdning fra golfglade trubadurer. Til slutt er det premieutdeling og t-skjorter til alle.

– Det er ikke bare golfen som er viktig, men også kaffen og praten etterpå. Samholdet er det som virkelig betyr noe. Jeg får frysninger, sier pensjonisten med det store hjertet.

Østfold Energi tar samfunnsansvar på alvor. Trenger du støtte til et lokalt prosjekt? Les mer her

Damene på kjøkkenet er ivrige frivillige og selvfølgelig ihugga golfspillere.

 

Sørensen er en gledesspreder som alltid har en historie på lur. Her med Hege Håkonsen, direktør for HR og samfunn i Østfold Energi

 

 


Les flere nyheter