26.– 30. april er det duket for folkefest i skogene i Våler når verdens beste orienteringsløpere skal kjempe om pallplasser og verdenscuppoeng. Det er orienteringsklubbene i Moss og Indre Østfold som sammen med Norges Orienteringsforbund plukket ut felles arena ved gokartbanen i Våler. Hit kommer deltakere fra 30 nasjoner, 400 frivillige og det er forventet 2000 deltakere i publikumsløpene Lørdagskjappen og Smaaleneneløpet under Østfold O-Weekend. Stevnesenter for arrangementet er lagt til Sarpsborg, det samme som under VM i 2019.

– Bare fire år etter VM i orientering i Østfold er vi tilbake med verdenscup. Vi gleder oss til å nok en gang vise hvorfor Østfold er så godt egnet for orientering. Det er en stor glede for oss å ha med Østfold Energi på laget, sier Morten Breimo i orienteringsklubben Moss og Sigmund Vister i Indre Østfold orienteringsklubb. Begge er med i styringsgruppa for arrangementet.

Se video fra lanseringen:

Lokal hovedsponsor
Med på laget er Østfold Energi som hovedsponsor. Kraftselskapet var også en av  hovedsamarbeidspartnerne for VM i orientering i 2019.

– Vi er stolte av at idrettsarrangementer i verdensklasse søker seg til vår region, og ønsker å bidra til å gjøre dette mulig, sier Hege Håkonsen, direktør for HR og samfunn i Østfold Energi.

Fartsfenomenet Fosser
Orientering som idrettsgren er blitt populær TV-underholdning. Verdenscupen siste helga i april sendes direkte på NRK i tillegg til flere andre kanaler. Kasper Fosser fikk sitt store gjennombrudd under VM i Østfold 2019. Fire år senere er han blant favorittene når verdenscupen innledes med Østfold O-Weekend.
Det blir utrolig gøy å komme tilbake til Østfold for å løpe verdenscup. Jeg kommer til å satse hardt på hver av verdenscuprundene, sier Fosser.

Norges landslagstrener Anders Nordberg varsler at de sender full verdenscuptropp til løpene. Dette vil si 17 løpere hvorav åtte kvinner og åtte menn hvorav Kasper Fosser har friplass. Det er store forventinger knyttet til Norges tropp og først og fremst duellene mot svenskene som de siste årene har vært verdens beste orienteringsnasjon.

– Vi skal gi svenskene kamp til døra i Østfold, og målet er at vi skal være best på hjemmebane, sier Nordberg.


Les flere nyheter