En idé om å kombinere vann- og vindkraft gjorde at klasse 9A fra Vestbygda ungdomsskole gikk helt til topps i årets Energicampfinale.

Onsdag 10. april ble årets Energicampfinale arrangert på Inspiria Science Center. Finalen setter punktum for en rekke camper gjennom skoleåret der ungdomsskoleelever har blitt utfordret til å komme opp med nye prosjektideer som skal bidra til mer grønn og bærekraftig energi. Totalt åtte grupper med ungdomsskoleelever hadde kvalifisert seg til årets finale.

Forventet ikke å vinne

-Dette hadde vi ikke ventet oss, jublet de fire elevene fra klasse 9A på Vestbygda ungdomsskole etter at de hadde stukket av med seieren. De glade ungdommene er ikke sikre på hva pengepremien på 5000 kroner skal gå til, men trolig skal pengene brukes på noe hyggelig for hele klassen.

Ungdommene vant med prosjektet «Sea Dynamo» som går ut på å kombinere vindmøller til havs med havstrømturbiner. I tillegg har gruppen fokus på miljøovervåking. Ideen er stor og original, ifølge Østfold Energis jury. Dette påpekte også administrerende direktør Oddmund Kroken i Østfold Energi i sin tale.

-Elevene leverer en realistisk og god idé som kan gi et betydelig energitilskudd, sier Kroken.


Med Energicampene vil vi finne ut hva som bor av ideer og løsninger i ungdommene, og vi håper på å vekke noe i dem.

Oddmund Kroken, administrerende direktør i Østfold Energi
TIL TOPPS: Ungdommene fra klasse 9A på Vestbygda ungdomsskole vant årets Energicampfinale med sitt prosjekt “Sea Dynamo”.

Trenger nye ressurser

Energicamper er en viktig del av samarbeidet mellom Ungt Entreprenørskap og Østfold Energi, og campene har nå blitt arrangert i over ti år. Campene trengs for å motivere de unge, mener Kroken.

-Med Energicampene vil vi finne ut hva som bor av ideer og løsninger i ungdommene, og vi håper på å vekke noe i dem. Det er også dette det grønne skiftet handler om – å finne nye ressurser, avslutter Kroken.

For mer informasjon ta kontakt

Anja Ringnes Nilsen

Anja Ringnes Nilsen

Kommunikasjonsrådgiver

926 92 396

arn@www.ostfoldenergi.no


Les flere nyheter