Når WOC 2019 arrangeres i august blir det blant annet fokus på å rekruttere flere barn og unge til orienteringssporten. Arrangementet kommer til å skape folkefest i Østfold, sier VM-direktør Per Bergerud.


WOC 2019 starter opp mandag 12. august og avsluttes 17. august. Østfold Energi er med som nasjonal hovedsponsor for sportsarrangementet som skal TV-overføres til om lag 90 land, og som har en prislapp på rundt 16 millioner kroner.

Skaper folkefest

Det er ventet 350 utøvere fra 50 nasjoner til Østfold, samt oppimot 10.000 tilskuere på hovedløpene. Arrangementet skal spres over flere Østfoldbyer, og hovedarena blir Mørk i Skiptvet. Tidligere skihopper Per Bergerud er direktør for WOC 2019. Han forteller at arrangementet begynner å ta form og at man er i rute. Mye arbeid ligger bak – blant annet er det blitt jobbet frem 42 km2 med nye kart og løyper. I tillegg til hovedløpene legges det opp til seks publikumsløp.

– Dette blir stort, og VM i orientering kommer til å skape folkefest i Østfold, sier Bergerud.

MYE NYTT: Orientering er en sport i endring, og teknologi bidrar til stadig spennende nyheter, sier VM-direktør Per Bergerud. (Foto: Martin Nielsen, WOC)

En sport i endring

Arrangøren forteller at et viktig fokus er å vise frem orienteringssporten til barn og unge – og forhåpentligvis rekruttere flere utøvere.

– Orientering har vært i stor endring, og ny teknologi har bidratt til å gi sporten et løft de siste årene. Orientering har utviklet seg til å bli en arenaidrett, der du opplever den samme spenningen som på et skirenn, sier Bergerud.

Bergerud påpeker i tillegg at orientering er en sunn og billig sport å drive med, og at barn og unge kan starte opp med idretten så snart de forstår konseptet med kart og kompass.

Har utviklet digitale skolegårdskart

WOC 2019 forteller om et godt samarbeid med orienteringskretsen i Østfold og skolene. I forbindelse med VM er det blitt opprettet digitale skolegårdskart. Prosjektet går ut på at Østfold-skolene har fått nye digitale kart over sine skogsområder som elevene kan bruke til orientering – via en app. Gymlærere i Østfold har fått opplæring i å bruke de nye digitale verktøyene, som er utviklet av Høgskolen i Østfold.

– Alle skolene finner sine kart i en portal. Dette er med på å heve kompetansen og forhåpentligvis også øke interessen for orienteringssporten, tror Bergerud.

ØNSKER FLERE UNGE: I forbindelse med WOC 2019 vil det være fokus på å rekruttere flere unge til orienteringssporten. Dette gjøres blant annet ved å samarbeide med skolene. (Foto: Martin Nielsen, WOC)

Orientering har vært i stor endring, og ny teknologi har bidratt til å gi sporten et løft de siste årene

Per Bergerud, direktør WOC 2019

Trenger frivillige

For å få WOC 2019 til å gå rundt trengs det frivillige medarbeidere. Per Bergerud forteller at man har lykkes med å få på plass 360 godkjente frivillige, men at man per i dag mangler rundt 100 frivillige. Likevel har han tro på at flere frivillige vil komme på plass.

– De som har lyst oppfordres til å bli med, og man trenger ikke nødvendigvis å ha tilknytning til orienteringssporten for å delta som frivillig, sier han.

Bli med inn i Østfold Energis energitelt

Under WOC 2019 møter du Østfold Energi på stand 14. – 17. august. Vi deltar med stand på hovedarenaen Mørk i Skiptvet, og alle er da velkomne innom vårt energitelt. Vårt fokus vil da være å gi ungdom et innblikk i vår bransje, samt vise fram selskapets digitale nyheter – som blant annet er et virtuelt filmprosjekt som lanseres skoleåret 2019 / 2020.

– Vi gleder oss over å ha Østfold Energi med som nasjonal hovedsponsor. Vi håper og tror at dette blir det beste orienterings-VM som noensinne er blitt arrangert, avslutter Per Bergerud.

FOLKEFEST: Det er ventet oppimot 10.000 tilskuere på hovedløpene når VM i orientering arrangeres i Østfold i august. (Foto: Martin Nielsen, WOC)

VM i orientering 2019

  • Arrangeres i Østfold 12. – 17. august 2019
  • 350 utøvere fra 50 nasjoner deltar
  • NRK sender direkte – og WOC 2019 TV-overføres til 90 land
  • Det arrangeres publikumsløp hver dag – i ulike Østfoldbyer
  • Det er ventet oppimot 10.000 tilskuere på hovedløpene

Østfold Energi bidrar med sponsormidler til ulike formål for å fremheve Østfold Energi som en sentral samfunnsaktør og miljøbedrift. Satsingsområdene er ungdom, utdanning, miljø og fylkesomfattende kulturtiltak. Les mer om vår sponsorvirksomhet her.

For mer informasjon ta kontakt

Anja Ringnes Nilsen

Anja Ringnes Nilsen

Kommunikasjonsrådgiver

926 92 396

arn@www.ostfoldenergi.no


Les flere nyheter