Vasetvegen, som tilhører Østfold Energis vannkraftverk i Borgund, ble valgt som location da Porsche skulle lage promoteringsfilm til sin nye modell Cayenne Turbo Coupé. Se den spektakulære videoen!

I Borgund i Sogn og Fjordane ligger Vasetvegen, landets kanskje vakreste anleggsvei, som viser fram det norskeste av det norske. Veien strekker seg opp langs fjellet før den leder fram til inntaksmagasinet til Borgund Kraftverk. På toppen av Vasetvegen opplever du fjell og daler som tar pusten fra deg. Langs veien er man omringet av både fjell og dammer, grus og kratt – rett og slett slående vakker og robust natur i skjønn forening. Dette ønsket også Porsche å formidle da det skulle lages promoteringsfilm til den nye modellen Cayenne Turbo Coupé. En spektakulær video er nå resultatet. (Sjekk ut videoen nederst i saken)

DRONER: Da nye Porsche Cayenne Turbo Coupé ble filmet på Vasetvegen ble det blant annet brukt droner. Her er filmskaper Matt Pain i aksjon, og sjekker ut vindforholdene.

– En utrolig kul location

Det er Johannes Einemo, bilentusiast og hotelldriver fra Lærdal, som introduserte Porsche Norge for Vasetvegen. Einemo forteller av Vasetvegen var helt riktig location for å filme nettopp denne bilen, og røper at man også fikk testet hva bilen gikk god for på veien opp.

– Dette er en utrolig kul location, og det var en rå opplevelse å både teste bilen og filme her. Naturen og utsikten er fantastisk, og det er jo nettopp slikt terreng som Porsche Cayenne Turbo Coupé er bygget for, sier Einemo.

Porsche var ute etter å gjenspeile nettopp råskapen i naturen med modellen som skal kommuniseres ut mot kundene. Dette er off-road i ordets rette forstand.

Johannes Einemo, bilentusiast og hotelldriver, Lærdal
ENTUSIASTISK: Johannes Einemo fra Lærdal introduserte Porsche Norge for Vasetvegen. Han er strålende fornøyd med location.

I tillegg til Vasetvegen er promoteringsfilmen filmet i Aurlandsfjellet og Galdane i Lærdal. Prosjektleder er Matt Pain, og mye av filmarbeidet er gjort med droneteknologi.

– Hva slags uttrykk var Porsche ute etter?

– De var ute etter å gjenspeile nettopp råskapen i naturen med modellen som skal kommuniseres ut mot kundene. Dette er off-road i ordets rette forstand, og Porsche ville vise fram hva bilen er i stand til. Jeg vil absolutt si at de har lykkes, sier en entusiastisk Einemo, som gleder seg over at Østfold Energi var positive til at det ble laget film på Vasetvegen da han tok kontakt.

FILM PÅ GANG: Steffen Westbye, markedsdirektør i Porsche Norge og Johannes Einemo mellom opptakene på Vasetvegen.

Anleggsvei som brukes i det daglige

Vasetvegen brukes når Østfold Energi-ansatte skal jobbe i reguleringsanleggene i forbindelse med Borgund Kraftverk. Veien er mye i bruk om sommeren, og er også et mye benyttet tur- og rekreasjonsområde. Vedlikeholdsleder Heine Johannes Linga i Østfold Energi forteller at man er stolte av at Vasetvegen løftes fram av Porsche Norge i denne filmen.

– Dette viser fram det beste med Borgund. På toppen ser man ned på stavkirken, som er omringet av snøkledde fjell. Det er rett og slett vakkert, sier Linga.

Se den nye Porsche-videoen som er filmet i Lærdal og Borgund her.

SPEKTAKULÆRT: Vasetvegen i Borgund viser fram norsk natur på sitt beste. Her sjekker Østfold Energis Dagfinn Bentås ut forholdene sammen med Johannes Einemo.

For mer informasjon ta kontakt

Anja Ringnes Nilsen

Anja Ringnes Nilsen

Kommunikasjonsrådgiver

926 92 396

arn@ostfoldenergi.no


Les flere nyheter