Som en følge av koronaviruset er organisasjonen i  Østfold Energi  satt i  forhøyet  beredskap. Dette gjøres for å sikre leveransene av samfunnskritiske tjenester.  

Hele organisasjonen  er  nå  i forhøyet  beredskap,  for å sikre kraftproduksjonen  og varmedistribusjonen fra Østfold Energi.  

Selskapet har ikke strømnett, men produserer vannkraft  og  leverer  fjernvarme direkte til kunder i Østfold.  

-  Dette er en ekstraordinær situasjon og vi har ekstra oppfølging  av  driftsorganisasjonen.  Vi gjennomgår  beredskapsplanene,  er i  løpende  dialog med viktige leverandører og kartlegger  intern  bemanning. Dette gjør vi for å sikre at vi kan produsere kraft og  levere varme under stort  smittepress.  Vi er forberedt på at dette kan bli  langvarig, sier  kommunikasjonsansvarlig i Østfold Energi, Therese Olavsrud.  

Kun nødvendige prosjekter

Ansatte ved  Østfold Energis største vannkraftverk  i Lærdal i Indre Sogn  skjermes ekstra. Det samme gjelder ansatte ved  varmesentralen i Rakkestad, som leverer fjernvarme til 200 større kunder i regionen.  

– Det er strenge restriksjoner på hvem som kan jobbe på anleggene våre nå og vi bruker kun eksterne  der vi må  sikre samfunnskritiske  funksjoner, i prosjekter vi er nødt til å gjennomføre. Alt annet utsettes foreløpig, sier Olavsrud.  

Therese Olavsrud. Foto: Nadia Frantzen

Avlyser møter

I hele organisasjonen er det innført skjerpede rutiner for renhold. Østfold  Energi avlyser også alle fysiske møter for sine  ansatte  og møter gjennomføres  nå  digitalt.   Alle  med  hjemmekontorløsninger benytter seg av dette i en periode fremover.

Selskapets  hovedkontor  på Grålum er stengt, men sentralbordet er bemannet.  


Les flere nyheter