Alle jenter på banen gjennomføres hvert år fra 11-12 juni i Råde. I år blir første gang Østfold Energi er med som samarbeidspartner.  

Det som blir omtalt som Norges største jentefotballfestival er et arrangement som favner alle jentefotballag i alderen 6 år til senior.  

Visjonen er å motivere flest mulig jenter til å spille fotball – uavhengig av ferdighet, økonomi og bakgrunn. Her koster det ingenting å delta og arrangementet er åpent for alle- også skolelag og andre.  

Miljøvennlig kunstgressbane

Hege Håkonsen, direktør for HR og samfunn i Østfold Energi, er tydelig på hvorfor dette er et riktig arrangement å støtte. 

-I en tid hvor stadig flere jenter faller fra fotballen er det viktigere enn noensinne å skape gode arenaer. Dette arrangementet tikket av på alle de riktige boksene for oss: Inkludering, barn, mangfold og bærekraft. I tillegg er det et proft arrangement på et av Østfolds flotteste anlegg, sier Håkonsen.

Fotballfestivalen tenker bærekraft i alle ledd og har blant annet fått på plass en ny og miljøvennlig kunstgressbane. De er også sertifisert som Kvalitetsklubb 2, som en av 15 klubber i Norge. 

– Vi ønsker å støtte arrangementer som tør å tenke miljø og bærekraft. Alle jenter på banen jobber aktivt for å begrense gummigranulat og finne gode alternativer. Gummigranulat er an de største kildene til plast i havet og er en stor trussel for dyr og planeter og jeg er imponert over hvordan de jobber for å bekjempe dette, sier Anna Sara Fjeld, bærekraftsansvarlig i Østfold Energi.

Fotballfestival for hele Norge

Alle jenter på banen har i år cirka 250 lag påmeldt med rundt 2000 spillere. Hovedtyngden er fra Østlandsområdet, men målet er å være en fotballfestival for hele Norge. 

-Det er to dager med mye glede og samhold. Vi ønsker å skille oss ut fra en tradisjonell fotballturnering og det er moro å lage en fotballfestival kun for jenter. Vi er veldig glade for å få med en samarbeidspartner som Østfold Energi, som deler verdiene våre,  sier Morten Skagevang, markedsansvarlig i Råde IL Fotball.

Østfold Energi bidrar med økonomisk støtte og vil være synlige med stand og egen Østfold Energi-arena, hvor flere av kampene skal spilles. 

Les mer om Alle jenter på banen

 
 
 

Les flere nyheter