9. klasse på Wang Ung i Fredrikstad vant årets energicamp med en innovativ solenergi-ide`. 

Det siste året har niendeklasser fra Østfold utviklet ideer på energicamp-dager, i regi av Ungt Entreprenørskap og Østfold Energi. Konseptet er å tenke utenfor boksen og komme opp med kreative løsninger for å løse energiutfordringer. Fem klasser fra hele Østfold gikk til finalen, men det var 9. klasse ved Wang Ung i Fredrikstad, som gikk av med seieren i år. 

Imponerte med solvarmekraftverk
De hadde skissert en ide` om å utvikle en iglo som konsentrerer solstråler for å produsere damp, som igjen produserer elektrisitet. 

-Skissen deres viste hvordan kraftverket skal fungere var både forståelig og god.  Ideen er faktisk så god at Google har testet et solvarmekraftverk etter noen av de samme prinsippene sør for Las Vegas. Det er ingen tvil om at solenergi vil bli fremtiden i mange land og jeg er imponert over hvordan de jobbet ut løsningen og presenterte den, sier Therese Olavsrud, kommunikasjonsansvarlig i Østfold Energi. 

Det planlagte arrangementet med lunsj og premieutdeling på Inspiria ble avlyst i år på grunn av korona-situasjonen, men elevene fikk overrakt premien digitalt, et gavekort til klassen på 5000 kroner. 

-En super dag
– Det er kjempegøy at en gruppe fra 9. klasse på WANG Ung vant årets energicamp. Det var første gang vi var med på dette og det frister selvfølgelig til gjentakelse. Elevene hadde en super dag hvor de fikk anvendt kunnskap de hadde om fornybar energi, samtidig som de ble utfordret til å tenke nytt og være kreative, sier rektor Trine Ruud.

Energicamper er en viktig del av samarbeidet mellom Ungt Entreprenørskap og Østfold Energi, og campene har blitt arrangert i over ti år.

-Med Energicampene håper vi på å vekke noe i elevene. Det er ikke om å gjøre å finne den perfekte løsningen etter boka, men å våge å tenke nytt. Det er disse egenskapene vi trenger framover for å løse de store klimautfordringene, sier Olavsrud.  
 
De andre finalistene som leverte inn bidrag i årets Energicamp var grupper fra Askim ungdomsskole og Borge ungdomsskole. Vestbygda ungdomsskole og Rødsberg ungdomsskole har også gjennomført Energicamper dette skoleåret.


Les flere nyheter