Vi står ovenfor spennende endringer i kraftbransjen: Vi må jobbe smartere og mer digitalt. Det handler om å forvalte naturressursene på best mulig måte, i en verden med stadig mer uregulerbar kraft og svingende kraftpriser.

Har du et analytisk hode og er interessert i mulighetene som den digitale utviklingen gir? Og har du lyst til å jobbe i et superhyggelig miljø med høy fagkompetanse – sentralt på Grålum i Sarpsborg? Da kan dette være jobben for deg.

Østfold Energi styrker nå teamet på krafthandel og vi ser etter deg som vil være med å løfte digitaliseringsarbeidet i avdelingen vår.

Avdelingen sitter midt i «hjertet» av selskapet. Østfold Energi har 1,5 TWh egen vannkraftproduksjon, og det er krafthandel som har ansvaret for all disponering og handel knyttet til vannkraftverkene.

Vi er et team på fire personer, som i dag bruker markedsledende modell- og systemverktøy. Her jobber vi mye med nyutvikling allerede, men vi trenger deg som kan bidra til at vi blir enda bedre.

I stillingen vil du være aktivt med i disponeringen av vannkraften, men samtidig være avdelingens drivkraft i digitaliseringsarbeidet – også i samarbeid med andre avdelinger der det er nødvendig. Stillingen innebærer både å utvide bruken av verktøy som finnes i markedet allerede, samt å utvikle egne løsninger der det er nødvendig. Erfaring med programmering kan derfor komme godt med.

 

Dette er noe av det du vil jobbe med

  • Lede digitaliseringsprosjekter i avdelingen
  • Videreutvikle matematiske modellverktøy som brukes i vannkraftdisponeringen
  • Analysere kraftmarkedet og forventet utvikling
  • Planlegge produksjonen for selskapets vannkraftverk i Lærdal og Haldenvassdraget.
  • Delta i avdelingens vaktordning

 

Kompetanse og erfaring:

  • Mastergrad eller tilsvarende – innenfor relevant fagområde
  • Kjennskap til i det fysiske kraftmarkedet og produksjonsplanlegging
  • God teknisk forståelse – erfaring med programmering (eks. Python)
  • Erfaring fra utvikling av virksomhetskritiske IT-løsninger og datamodellering er en fordel
  • Kjennskap til matematiske modellverktøy teller positivt

 

Hvem er du som person?

Du er en person som verdsetter både din egen og andres suksess. Du har en naturlig interesse for teknologi, og ser de spennende mulighetene som den digitale utviklingen gir. Du er analytisk, strukturert og har god gjennomføringsevne.  Du har også gode relasjonsferdigheter, og samarbeider godt med andre. Sist, men ikke minst, er du engasjert i verden og samfunnet rundt deg

Kjenner du deg igjen i dette og synes stillingen er spennende? Da ønsker vi å høre fra deg.

Vi er pålagt å gjennomføre en enkel bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater

 

Dette kan du forvente av oss

I Østfold Energi investerer vi mye i medarbeidernes trivsel og arbeidsforhold. Vi vet at når vi har det bra på jobben og trives sammen med kollegaene våre, vil vi yte bedre. Vi er opptatt av å se hele mennesket og at våre ansatte skal ha en god balanse mellom jobb og fritid. Det betyr at vi tilbyr gode tiltak og ordninger som for eksempel fleksibel arbeidsdag og hjemmekontorløsning.

Vi har et særdeles godt arbeidsmiljø, og det er ikke bare noe vi sier! Vi skårer høyt på medarbeiderundersøkelser hvert år, og er stolte av å ligge langt over landsgjennomsnittet. I Østfold Energi tilrettelegger vi for personlig og faglig utvikling gjennom kurs, videreutdanning, arbeidsoppgaver og ansvarsområder.

Østfold Energi jobber systematisk og målrettet for å øke mangfoldet i selskapet. Vi ønsker alle kvalifiserte kandidater velkommen til å søke uavhengig av kjønn, bakgrunn eller funksjonshemming. Vi vil ha flere kvinner inn i bransjen vår og oppfordrer derfor spesielt kvinner til å søke. Både nyutdannede og erfarne oppfordres til å søke.

Vi har konkurransedyktige betingelser inkludert pensjonsordning i KLP og gode helseforsikringer.

 

Om Østfold Energi

Østfold Energi er eid av kommunene i Østfold og Viken fylkeskommune. Det meste av produksjonen kommer fra vannkraftverk i Indre Sogn, i Nordland og Østfold. Østfold Energi har vært med på å bygge opp sterke prosjektutviklingsmiljøer innen sol, vind og småskala vannkraft, og driver i dag med forretningsutvikling på flere områder. Målet er å produsere ren fornybar energi og skape bærekraftig utvikling i lokalsamfunnene våre

 

Søknadsfrist: 30.mai 2023

Søk her

 

For spørsmål om stillingen:

Ole Christian Stubberud

Partner, Garuda AS

415 69 331

oc.stubberud@garuda.no