Fra 4. januar 2018 er Haram Kraft AS heleid av vindkraftutviklingsselskapet Zephyr AS.

Selskapet var tidligere eid av Østfold Energi AS (27 %), Vardar Boreas AS (27 %) og Svelgen Kraft AS (46 %).

– Vi er svært godt fornøyde med oppkjøpet av Haram Kraft AS, som Zephyr vil beholde som et eget prosjektselskap for utbygging av vindkraftverk på Haramsøy i Møre og Romsdal, sier Olav Rommetveit, administrerende direktør i Zephyr.

Han mener Zephyr både har erfaringen og kompetansen som skal til for å realisere vindkraftprosjektet, som siden 2009 har hatt konsesjon på et vindkraftverk på inntil 66 MW.

– Zephyr har de siste årene gjennomført flere vellykkede vindenergiprosjekter, senest på Tellenes i 2017, og vi mener at vi har en forretningsmodell som gjør at vi kan lykkes også på Haramsøy, sier Rommetveit.

Klare for mer utbygging

Zephyr ble etablert i 2006 og har utviklet en rekke vindkraftprosjekter frem til konsesjon. Selskapet har etter hvert også solid utbygger-erfaring, blant annet med Mehuken II og III, Midtfjellet I og II og Tellenes.

– I nærmeste fremtid vil Zephyr prioritere å fullføre Tellenes-prosjektet i Rogaland, som ble satt i drift høsten 2017. I løpet av 2018 håper vi også å ha prosjektert Guleslettene og Haram, slik at disse er klare for utbygging, forteller Rommetveit.

Zephyr er eid av energiprodusentene Østfold Energi AS (50 %), Vardar AS (25 %) og Glitre Energi (25 %).


Les flere nyheter